Nu medlem i Svensk Solenergi

“För medlemskap i Svensk solenergi ställs krav på etik, produktkvalitet, yrkesmässig kompetens och lämplig organisation.”
Så skriver branschförening som har drygt 210 professionella medlemmar representerar såväl den svenska solenergibranschen som de forskningsinstitutioner som verkar inom solenergiområdet.
Solvio har alltid delat samma grunder som Svensk Solenergi har. Därför känner vi oss stolta över att vara medlem i denna branschförening sedan några månader tillbaka

 

Solvio i partnerskap med Elektroskandia

Solvio vill härmed med glädje informera om att det nu finns ett samarbets- och leverantörsavtal med Elektroskandia, en ledande el-teknikgrossist på den svenska marknaden.

Solvio kommer att bistå med kompetens inom solenergi samt produkter som är i linje med bägge parters synsätt gällande hållbarhet och kvalitet.

Detta samarbete kommer att stärka Solvios och Elektroskandias position på solenergimarknaden.

 

Från vänster: Mohamed Ezzo från Solvio, Håkan Svärd Elektroskandia och Henrik Stjernstad Elektroskandia. Fotograf Fredrik Eriksson

Solvio ställde ut på Solelmässan 2017

En lyckad mässa med många intresserade besökare av de unika lösningarna som Solvio presenterade.

Solvio presenterade glas/glas ramfria solpaneler med alla goda egenskaper så som en garanterad effekt på 90% efter 30 år jämfört med den installerade effekten. Samt hur dessa kan bli integrerade i ett tak eller hur man kan bygga ett tak med dessa solpaneler som blir tätare än tegel.

Vi presenterade även fina montagelösningar från Schweizer

 

 Mohamed Ezzo (i orange tröja) ihop med representanter från SoliTek och Schweizer

Ännu ett lyckat projekt i Ullna Strand, Täby

Totalt blev det 21 smarta glas/glas ramfria solpaneler som ger en total effekt på 6,09kW.

Garanterad 90% av installerad effekt efter 30 år

 

Ett bidrag med att sänka utsläppet av koldioxid med runt 23kg de kommande åren

Totalt blev det 27 smarta solpaneler som ger en total effekt på 7,8kW. Resten av solpanelerna finns på garagetaket

 

4,2kW som består av 16 ramfria solpaneler tillverkade inom EU som sitter ihop med optimerare i Ullna Strand, Täby

”Säljaren ingav förtroende vid första kontakt och vi gillade upplägget med ett solcellspaket med fokus på hållbarhet i alla led. Att detta sedan erbjöds till ett rimligt pris fick oss att välja Solvio som leverantör till vår solproduktionsanläggning.” Sade Linda & Tobias Sakket när de fick frågan om varför de valde Solvio som leverantör.

Tack för förtroendet och för att ni bidrar till en bättre miljö!

 

 En del av anläggningen

ICEHOTEL öppet året runt med hjälp av solenergi

I Jukkasjärvi, 200 kilometer norr om Polcirkeln, lyser solen 100 dagar och nätter i sträck under sommarhalvåret.

ICEHOTEL har med hjälp av partners tagit fram ett hållbart komplement till vinterns hotell, där man med hjälp av midnattssolen och hållbar solenergi ska möjliggöra en 1200 kvadratmeter stor permanent isupplevelse med plats för såväl isbar, isutställning och sviter för övernattning.

Drygt 600 kvm solpaneler placeras på taket till hallen där isen till ishotellet förvaras.

 

 Skiss PinPinStudio

88% av Tysklands energiproduktion kom från förnybar energi

En fin solig dag i maj 2016 producerade Tyskland 88% av sitt energibehov från förnybar energi. Visste du att Stockholm kan producera mer solenergi än Hamburg? Kolla på vår hemsida jämförelsen mellan några städer i Sverige och andra i Tyskland.

Och läs mer om solenergi i Tyskland genom att klicka nedan

Slopat bygglov för solceller och solfångare

Installationer av solceller och solfångare ska inte längre behöva bygglov, meddelade regeringen 16 mars och gav Boverket i uppdrag att utreda saken.

Bostadsminister Peter Eriksson (MP). Foto Eva-Maria Fasth

Nu medlem i branschorganisationen Gröna Städer

Civilminister Ardalan Shekarabi är en av talarna när Gröna Städer officiellt bildades. SOLVIO var på plats.

Sverige saknade en näringslivsorienterad organisation som samlat drev framtidsfrågorna inom hållbar samhällsbyggnad. Därför fattade ett antal producerande företag inom hållbar samhällsbyggnad beslutet att tillsammans bilda Gröna Städer.

Kända platser med solceller – Taj Mahal, Vita huset och en hel stat!

Nu behöver inte längre privata solcellsproducenter momsredovisa

Från och med årsskiftet behöver inte privatpersoner längre momsregistrera sig för att få sälja överskottsel från sin solcellsanläggning om man säljer för mindre än 30.000 kronor per år.
Nyblivna solcellsägare behöver inte momsregistrera sig men de solcellsägare som redan är momsregistrerade behöver avregistrera sig hos Skatteverket för att slippa momsredovisningen.

Egenanvänd solel i större fastigheter kommer att befrias från energiskatt

Syftet med skattebefrielsen är att reducera ekonomiska hinder för större fastighetsägare som vill bygga flera solcellsanläggningar. Ändringen föreslås gälla från första juli 2017.
De  föreslagna ändringarna innebär om en juridisk person äger flera anläggningar med sammanlagd effekt över 255 kW ska denne betala 0,5 öre/kWh i energiskatt för den egenkonsumerade elen. I dag gäller en energiskattesats på 30 öre/kWh.
Om en juridisk person däremot äger en anläggning över 255 kW behöver denne fortfarande betala 30 öre/kWh i energiskatt för den egenkonsumerade elen som producerats i den anläggningen.

Senast år 2018 har solelen betalat sin utsläppsskuld

Frågan om hur smutsig tillverkningen av solceller är har diskuterats mycket vid jämförelse av olika typer av elproduktion. En grupp nederländska forskare vid Utrechtuniversitetet har studerat solpanelsindustrin och enligt studien som publiceras i tidskriften Nature Communications, kommer industrin senast under 2018 att ha betalat av sin utsläppsskuld.

Det våras för solen

Nu är äntligen sol- och vindkraft billigare än kol och olja. Dokumentären “Det våras för solen” berättar om hur förnybar energi kan rädda jorden samtidigt som investering i solenergi kan vara en lönsam affärsmodell.

Show Buttons
Hide Buttons